Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Sayed (11) uit Koeweit naar Excelsior

  • Oscar

    Bron: www.ad.nl

    ROTTERDAM - Excelsior heeft Sayed Abdullah Sulaiman weten te strikken. Het 11-jarige spelertje uit Koeweit gaat komend seizoen in de jeugdopleiding spelen. Dit meldt de Rotterdamse club op zijn website.

    In eigen land wordt Sayed gezien als het grootste voetbaltalent dat Koeweit ooit heeft voortgebracht. De jeugdige voetballer werd via een videoclip op het internet opgemerkt waarna hij werd uitgenodigd voor stages bij enkele topclubs, waaronder FC Barcelona en Manchester United.

    Ook speelde het jochie de hoofdrol in de documentaire ‘Sayed, Soccer Talent' van regisseur Hans Groenendijk, waarin het talent gevolgd wordt in zijn ontdekkingsreis door het Europese voetbal. De ouders van Sayed hebben uiteindelijk besloten om naar Rotterdam te verhuizen.

    Reda Sulaiman, de vader van Sayed, heeft inmiddels ook werk gevonden in Rotterdam. De havenstad maakte indruk op de familie, tijdens een zevendaagse stage die het voetbaltalent eerder dit jaar afwerkte bij Feyenoord.

    ,,De beelden uit de documentaire bevestigen zijn talent,“ zegt Excelsior-directeur Simon Kelder. ,,Je weet natuurlijk nooit hoe ver deze speler gaat komen, maar we zijn erg blij dat zijn ouders voor Excelsior hebben gekozen om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan zijn nieuwe leefomgeving, maar wij gaan er alles aan doen om hem goed te begeleiden.”

    En een filmpje van zijn eerste training: http://www.youtube.com/watch?v=8xfsSIoFTh8

    Wat vinden we hiervan? Ik vind het echt tof. Zou leuk zijn om ook wat meer over Koeweit te weten te komen. Goeie promotie van het land!!

  • Dennis Bieckmann

    Leuk hoor dat dit allemaal kan, maar ik vraag me af hoe deze jongen met zijn hele familie hier kan komen wonen. Wij zijn zelf bezig een weesjongen uit Suriname naar Nederland te krijgen die werkelijk niemand heeft in zijn eigen land. Maar dat gaat niet lukken want hij heeft volgens de IND geen meerwaarde voor de Nederlandse samenleving. Deze berichten van zo'n talent die zijn hele familie nog heeft en zomaar kan neerstrijken waar hij wil terwijl hij in zijn eigen land ook kan voetballen doen ons extra pijn.